Heftig maar mooi verhaal van onze kraamverzorgster Roxanne in vakblad KraamSupport

09-09-2022

Onze kraamverzorgster Roxanne deelt haar verhaal met journalist Sanne van vakblad KraamSupport over het kramen bij een overleden kindje. Een verdrietig maar mooi onderwerp, want kraamverzorgenden kunnen in de kraamweek echt iets betekenen. Roxanne: ‘Een kraamweek is, ondanks het grote verlies, op veel vlakken hetzelfde als een ‘gewone’ kraamweek wat betreft de omgang met de ouders. Je scant de situatie van het gezin. Wat is er gaande, waar is behoefte aan? Vervolgens kun je hier als kraamverzorgende op inspelen.’ 

Roxanne heeft de kraamweek als verdrietig, mooi en bijzonder ervaren. ‘Deze mensen waren zo dankbaar dat ik er was. De kraamzorg wordt nog weleens vergeten op dit gebied, ook door ziekenhuizen. Ze denken dat kraamzorg niet nodig is, er is toch geen kindje? Niets is echter minder waar, ondanks het feit dat de baby is overleden ben je gewoon kraamvrouw. Wij kunnen echt iets betekenen.’ 

Het volledige verhaal is gepubliceerd en te lezen op pagina 6 en 7 in het vakblad KraamSupport