Mirjam Dingemans en José Naessens zíjn Klavertje Vier Kraamzorg.

Met veel warmte, persoonlijke aandacht, enthousiasme en kennis van zaken leveren ze kraamzorg op maat. Zo creëren ze de optimale omgeving voor een heerlijke kraamtijd. Voor moeder, baby én de rest van het gezin.

En: ze doen niets liever.

Jose Naessens | Klavertje Vier Kraamzorg Leidschendam

hand_jose

Het vak van kraamverzorgster vindt José ‘het leukste vak dat er is’. Helpen van mensen in het algemeen en het overdragen van haar grote kennis over de verzorging van de jongste baby’s zit haar in het bloed. Dat overdragen doet ze met veel plezier zowel aan de kraamvrouwen waar ze bij werkt als aan haar leerlingen in de kraamzorg.

José houdt ook van badminton. Samen met Mirjam vormt ze een duo om beducht voor te zijn! En natuurlijk houdt ze ook van haar man en twee kinderen.

Met Mirjam heeft ze gemeen dat je haar niet snel op een camping zult aantreffen. Liever leest ze, languit op een comfortabel ligbedje in een vakantiehuisje in bosrijke omgeving een spannend boek van Saskia Noort of Nicci French.

José mailen? Dat kan: ln.grozmaarkreivejtrevalk@esoj

Mirjam Overduin | Klavertje Vier Kraamzorg Leidschendam

hand_mirjam

Mirjam zit al bijna dertig jaar in ‘het vak’. Ze heeft een enorme passie voor het bijstaan van kraamvrouwen in die eerste dagen na de bevalling. Wat haar het meeste aanspreekt in haar vak, ‘waar ze het voor doet’ zeg maar, is het gevoel dat ze krijgt als ze na de kraamtijd afscheid kan nemen van de kraamvrouw en haar gezin in de wetenschap dat deze de komende tijd met vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

Behalve veel ervaring als kraamverzorgster heeft ze meer dan tien jaar ervaring op de couveuse-afdeling van een groot ziekenhuis in Delft, vervult ze het onderdeel Kraamzorg voor de ouderschapscursus bij Jeugd & Gezin in Den Haag en verzorgde ze, samen met José, borstvoedingscursussen.

Ze speelt zeer verdienstelijk badminton en gaat liever niet kamperen.

Je kan Mirjam direct een mailtje sturen: ln.grozmaarkreivejtrevalk@majrim

Klavertje Vier Kraamzorg | Ceethy

- klavertje vier kraamzorg

De gezellige en goedlachse Ceethy heeft het zorgen in haar bloed. Zolang ze zich kan herinneren is ze bezig met zorgen voor anderen. En dan het liefst baby’s. En hoewel haar twee zonen al volwassen zijn moeten ze de liefdevolle aandacht van hun moeder nog regelmatig laten welgevallen.

Het is met haar jeugdigheid lastig voor te stellen dat ze al in de jaren tachtig kraamverzorgster werd. Met haar berg aan ervaring is ze dan ook een enorme aanwinst voor Klavertje Vier Kraamzorg.
Ze leest graag boeken van Virginia Andrews maar badminton? “Alleen leuk voor op de camping.”

 

Klavertje Vier Kraamzorg | Shirley

Klavertje Vier Kraamzorg | Handtekening Shirley

Shirley leerde alles over levensmiddelen en voeding. Ze houdt van haken, zingen en koken. Ze woonde een poos in Duitsland en kookte in een Kindergarten. Toen ze opnieuw kon kiezen wat ze wilde worden, wist ze dat ze voor mensen, gezinnen en kinderen wilde zorgen. ‘Ik ben bevoorrecht’, zegt ze, ‘dat ik die bijzondere kraamtijd van zo dichtbij mag meemaken’. Ze maakt superlekkere hartige taarten, heeft nogal wat kookboeken en leest momenteel de wat kortere stukken van o.a. Pauline Cornelisse en Sylvia Witteman. Ze zou graag wat vaker kamperen, en ook badmintonnen wordt hem niet. Maar volleybal daarentegen!

Klavertje Vier Kraamzorg | Kitty

Kitty | Klavertje Vier Kraamzorg LeidschendamKitty vindt het fijn om voor mensen te zorgen. Na jarenlange ervaring in de horeca werd het tijd om haar hart te volgen.
Terwijl haar twee meiden steeds groter werden, groeide haar passie voor de allerkleinsten: ze werd een trotse kraamverzorgende.
Klavertje Vier bleef haar pad kruizen. Zij is blij om het team van Klavertje Vier te mogen versterken. Wat is het toch een mooi beroep!
Kitty vindt het een voorrecht om de relatie tussen de kersverse ouders en het kind van zo dichtbij te mogen meemaken en het gezin ondersteuning te bieden in die eerste week.
Kamperen? Nee. Liever een huisje in Italië. Ze slaat ‘een aardig shuttletje’ en leest boeken van Nora Roberts.

 

Klavertje Vier Kraamzorg | Roxanne

Klavertje Vier Kraamzorg | Handtekening Roxanne

Roxanne Lubbe is een kraamverzorgende in hart en nieren. Aanvankelijk dacht ze nog met haar HBO-V op de kinderafdeling van een ziekenhuis te belanden, maar na haar kennismaking met de kraamzorg kan ze zich niets anders meer voorstellen. Dit is ‘zoveel fijner, vrolijker’ dan een ziekenhuis, zegt ze, ‘en ik word er zoveel blijer van!’. Op haar twaalfde spaarde ze haar zakgeld op voor een levensechte babypop, maar heeft toch liever echte baby’s.

Ze is super handig met ovenschotels: zelfs voor spruiten heeft ze een heerlijk recept.

Ze ‘campingt’ in Frankrijk en leest thrillers of de Linda. En badmintonnen? Vijf jaar op hoog niveau. Dus met haar shuttle-vaardigheid zit het wel snor.

Klavertje Vier Kraamzorg | Renske

Ze had er een lange, grillige en indrukwekkende schoolcarrière voor nodig, maar eigenlijk wist Renske al van jongs af aan dat ze met baby’tjes ging werken. Via Vmbo, Havo en verschillende HBO’s ging het in januari 2017 ineens heel snel. Binnen een week nadat ze de kraamzorg herontdekte begon ze aan de opleiding en een jaar later was ze klaar. Renske is een no nonsense aanpakker, verwoed puzzelaar, en vindt jonge ouders heerlijk leergierig. Ze bakt bananenpannenkoeken of improviseert met Hollandsche pot. Ze leest J.M. Auel, kampeert veel liever dan haar vriend en schaatst veel beter dan dat ze badmintont.

Klavertje Vier Kraamzorg - Melissa

Via omzwervingen komt Melissa in 2016 uiteindelijk toch daar terecht waar ze altijd al terecht had willen komen: bij de kraamzorg. Als je haar vraagt wat -naast de baby’s- het mooiste is van haar beroep zegt ze zonder aarzeling: “te merken hoe het zelfvertrouwen van een jong gezin groeit tijdens de kraamtijd, en hoe ze er helemaal klaar voor zijn als we afscheid nemen”.

Voordat hij met pensioen ging, won Melissa samen met haar zwarte labrador Gio menig agility-wedstrijd. Ze leest graag Yound Adult boeken en gaat liever kamperen in Texel of Frankrijk dan all inclusive.

Daarnaast bakt ze pannenkoeken en heerlijke koekjes en taartjes, en dan het liefst met de andere kinderen in het gezin. Maar badminton? Nee, daar bakt ze niks van.

Klavertje Vier Kraamzorg | Simonette

Toen Simonette tien was, en op bezoek ging in het ziekenhuis, ging ze steevast baby’s kijken. Op de kraamafdeling. Maar het leven loopt soms grillig en leidde haar via twaalf jaar hotel- en cateringswezen alsnog naar haar oerroeping: kraamverzorgende.

Mirjam en José kent ze al ongeveer net zo lang, en dat ze nu bij Klavertje Vier in dienst treedt voelt dan ook heel goed.

Ze leest de chicklit van Jill Mansell en als ze voor je kookt, houdt ze van die kant-en-klare verspakketten. Om te kamperen haalt ze eerst de caravan op in Spanje.

Simonette is ook een zeer verdienstelijk tennisster. Maar dat is toch wat anders dan badminton.

Klavertje Vier Kraamzorg | Marianne

Klavertje Vier Kraamzorg | Marianne handtekening

Dat Marianne een brede belangstelling heeft, blijkt wel uit haar achtergrond als logopedist en haar carrière als veelzijdig fotograaf. Uiteindelijk viel ze, na een zeer enthousiasmerend gesprek met een bevriende kraamverzorgende, voor dit bijzondere vak.
Getroffen door de kleinschaligheid, de betrokkenheid en de “frisheid” van Klavertje Vier startte ze met veel plezier bij Mirjam & José.

Marianne leest graag maatschappelijke non-fictie of de Quest bij de tandarts. Ze maakt desgewenst vezelrijke bananenpannenkoeken, stelt op verzoek een overheerlijke smoothie samen, maar improviseert net zo gemakkelijk met wat-er-toevallig-voorhanden-is.

Haar vakanties gaan het liefst ongepland, reizend van camping naar camping. En als dan de gezapigheid van badmintonnen dreigt, pakt ze het liefst haar boeltje weer in.

One leaf is for Hope

A second for Faith

The third is for Love

And a fourth for Luck

logo - klavertje vier kraamzorg

Klavertje Vier Kraamzorg is werkzaam in de regio Den Haag en omstreken, maar ook als je buiten onze regio woont kunnen we misschien toch iets voor je betekenen. Neem dan contact op!